Almanya’da yaşanan bıçaklı saldırılar sonrasında Münih Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, radikal görüşlü bir şüphelinin çok sayıda kişiyi öldürmeyi amaçladığı belirtildi. Şüphelinin son zamanlarda iki adet pala edindiği ve eylemiyle dikkat çekmeyi ve toplumda belirsizlik yaratmayı hedeflediği vurgulandı. Polis, Hof’ta yakalama kararı çıkarılan şüpheliyi gözaltına aldı ancak ayrıntılar paylaşılmadı. Ağustos’ta Solingen’de üç kişinin öldüğü bıçaklı saldırıyı DAEŞ üstlenmişti.

Almanya, bıçaklı saldırıların ardından ülke genelinde kontrolleri arttırma kararı aldı ve bıçak taşımayı sınırlayan düzenlemeler üzerinde çalışıyor. Ayrıca göçmenlerin iadesini kolaylaştırmayı hedefleyen düzenlemeler de gündemde.

Diğer yandan İsveç hükümeti, ülkesine dönmeyi kabul eden mültecilere 2026’dan itibaren 350 bin kron (1.15 milyon TL) ödeme yapmayı planlıyor. Göç Bakanı Johan Forssell, “Göç politikamızda bir paradigma değişiminin ortasındayız” açıklamasında bulundu. Şu anda İsveç’te yaşayan ve ülkesine dönmeyi kabul eden bir yetişkin 10 bin kron, bir çocuk 5 bin kron hibe alabiliyor. Ayrıca aile başına 40 bin kronluk üst sınır bulunuyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir