İsrail’in kuzeyindeki Golan Tepeleri’nde bulunan Mecdel Şems beldesine düzenlenen roket saldırısında 12 genç hayatını kaybetti, 30’dan fazla kişi yaralandı. İsrail, saldırının sorumlusu olarak Hizbullah’ı gösterirken, Hizbullah saldırıyla ilgisi olmadığını savundu. ABD ve İsrail, roketlerin Hizbullah tarafından atıldığını iddia ederken, BM ve AB taraflara itidal çağrısı yaptı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, saldırıya karşılık Hizbullah’ın ağır bir bedel ödeyeceğini belirtti. ABD Dışişleri Bakanı Blinken ise çatışmanın tırmanmasını istemediklerini söyledi. Lübnan hükümeti saldırıyı kınayarak uluslararası hukukun ihlali olduğunu vurguladı.

Lübnan Başbakanı Mikati, Arap ülkeleriyle ve uluslararası düzeyde temaslar yaparak ülkesini tehlikelerden korumaya çalışıyor. İran ise İsrail’i Lübnan’a müdahale etmemesi konusunda uyarıyor.

Mecdel Şems saldırısı, Gazze’deki saldırılarla birlikte İsrail’de gerçekleşen en ölümcül saldırı olarak değerlendiriliyor. Ayrıca İsrail’in Han Yunus’ta düzenlediği hava saldırılarında da 13 kişi hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı. Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısından bu yana yaşanan çatışmalar devam ediyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir