Eski ABD Başkanı Trump, dün akşam Florida’da bulunduğu golf sahasının etrafında silah sesleri duyulmasıyla ilgili gelişmeler hızla yaşandı. Martin Bölge Şerifliği, silah seslerinin duyulmasından sadece 24 saat sonra zanlının gözaltına alındığı anlara ait görüntüleri kamuoyuyla paylaştı.

Görüntülerde, 58 yaşındaki Ryan Wesley Routh’un yetkililerin talimatlarına uyarak olaysız şekilde teslim olduğu görülüyor. Routh, silahıyla Trump’ı hedef aldığı iddiasıyla bugün hakim karşısına çıkarıldı. “Ateşli silah bulundurma” ve “seri numarası silinmiş ateşli silah bulundurma” suçlamalarıyla karşı karşıya kalan Routh’un daha önce başka suçlardan ceza aldığı belirtildi.

Olayın ardından Trump’ın oğlu Donald Trump Jr, olay yerinde AK-47 silahının bulunduğunu ve bir şüphelinin yakalandığını açıklamıştı. Gizli Servis ajanının, Trump golf oynarken şüpheliye ateş açtığı bilgisi de medyaya yansımıştı.

Trump, olayın ardından destekçilerine gönderdiği e-postada güvende olduğunu ve asla pes etmeyeceğini vurguladı. FBI, olayı “suikast girişimi gibi görünen bir olay” olarak değerlendirerek soruşturma başlattı. ABD Başkanı Joe Biden ise Gizli Servis’e daha fazla yardım ihtiyacı olduğunu belirtti.

Son olarak, Trump’un 13 Temmuz’daki Pensilvanya mitinginde uğradığı suikast girişiminden kurtulduğu da hatırlatıldı. Bu olaylar, ABD’de siyasi atmosferi oldukça gergin bir hale getirmiştir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir