Rusya Ukrayna’ya İHA Saldırısı Gerçekleştirdi

Kiev yönetimi tarafından gerçekleştirilen en büyük İHA saldırısında 4 kişi yaralandı. Moskova’da bu tür bir saldırıda ilk kez can kaybı yaşandı. Ukrayna’nın 144 İHA’sı, Moskova’nın yanı sıra 8 bölgeyi daha hedef aldı ve başkentteki havalimanları uzun süre kapalı kaldı. Rusya ise gece boyunca Ukrayna’ya 46 İHA ile saldırdı ve bunların 38’i imha edildi.

Rusya, Doğu Ukrayna’da Krasnohorivka kasabasını ve Donetsk bölgesindeki üç köyü ele geçirdi. Rusya’nın stratejik Pokrovsk kenti çevresindeki kontrolünü genişlettiği belirtildi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus ilerleyişi karşısında müttefiklerden acil yardım talep etti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya’ya balistik füzeler gönderen İran’a yeni yaptırımlar uygulanacağını açıkladı. Blinken, İran’ın Rusya’dan aldığı füzeleri Ukrayna’ya karşı kullanabileceğini belirterek Avrupa güvenliğini tehdit ettiğini söyledi.

Rusya’nın eski savunma bakanı ve şu anki Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu, Ukrayna’nın Kursk bölgesine yönelik saldırıların öncesinde Putin’in, Türkiye’nin önerisini kabul ettiğini iddia etti. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov ise bu iddiayı doğrulamayarak net bir anlaşma olmadığını belirtti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir