Donald Trump, Meksika sınırını ziyaret ederek düzensiz göç sorununa dikkat çekti. Cochise County’de sınırdaki duvarın yanında konuşma yapan Trump, yasadışı yollardan giren göçmenlerin eyaletlerde işledikleri suçlara ilişkin bilgiler paylaştı.

Seçimleri kazanması halinde Meksika sınırındaki duvarı tamamlayacağını ve uyuşturucu kaçakçılarına ağır cezalar vereceğini söyleyen Trump, düzensiz göçmenlere karşı tarihin en büyük sınır dışı etme operasyonunu başlatacağını belirtti. Kamala Harris’in göçmenlik politikalarını eleştiren Trump, düzensiz göçle mücadelede Harris’in ICE kurumunu kapatmak istediğini ve göçmenlere genel af çıkarma sözü verdiğini ifade etti.

Trump, düzensiz göçle ilgili rahatsız edici bilgiler paylaştığı konuşmasında, seçimin kolay bir tercih olduğunu ve ya Kamala Harris’in suçlulara genel af çıkarması ya da suçluları sınır dışı etmesi seçeneği arasında bir tercih yapılması gerektiğini belirtti.

Meksika sınırına gerçekleştirdiği ziyarette göçmenler tarafından öldürülen vatandaşların aileleriyle bir araya gelen Trump, dünyanın hiçbir yerinde bu kadar sızıntının yaşanmadığı bir sınır olmadığını söyledi. Ayrıca, ölüm tehdidi alan Trump’a yönelik soru üzerine, tehlikeli olduğunu işittiğini ancak yapması gereken bir iş olduğunu ifade etti.

Temmuz ayında suikast girişiminden kılpayı kurtulan Trump’a yönelik ölüm tehdidinde bulunan Ronald Syvrud isimli şüphelinin aranması için polis çalışmalarını sürdürüyor. Bu olay, Trump’un Cochise County’ye yapacağı ziyaret öncesinde gerçekleşti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir