ABD’li Senatör Ron Johnson, Trump’a 13 Temmuz’da yapılan suikast girişimi hakkında yaptığı araştırmaların sonuçlarını paylaştı. Johnson, olay günü yaşananlara ilişkin 5 maddelik ön bulguları içeren bir rapor hazırladı.

Raporda, güvenlik hatalarıyla ilgili araştırmalar yapılırken, dikkat çeken bazı noktalar ortaya çıktı. Bunlar arasında, Gizli Servis’in olay günü yerel SWAT ve keskin nişancı birlikleri için yapılan toplantıya katılmadığı, iletişim eksikliği yaşandığı ve suikast girişim zanlısı Crooks hakkında bilgi sahibi olunduğu ancak önlem alınmadığı belirtiliyor.

Raporda ayrıca, Gizli Servis’in olay yerinde Crooks’un bulunduğu çatıda görüldüğü ve saldırganın fotoğraflarının yüz tanıma için ATF’ye gönderildiği bilgisi yer alıyor. Ayrıca, yerel birliklerin, Gizli Servis’in mitinge keskin nişancı göndermeyi planlamadığını belirttiği vurgulanıyor.

Olaya ilişkin detaylı bir zaman çizelgesi oluşturulan raporda, zanlının fotoğrafları ve eşyalarına yer verilirken, tüm kanıtların korunması ve olayın şeffaf bir şekilde araştırılması gerektiği vurgulanıyor.

Eski ABD Başkanı Trump’a yapılan suikast girişimi, FBI tarafından suikast olarak tanımlanmış ve saldırıyı gerçekleştiren kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğu belirtilmişti. Olayda 1 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi yaralanmıştı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir