Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, New York’taki sus payı ceza davasında federal mahkemeden müdahil olma talebinde bulundu. Hedefi, ceza mahkumiyetini iptal etmek ve gelecek ay yapılacak karar duruşmasını ertelemek.

Trump’ın avukatları, davanın federal mahkemeye taşınması için başkanın anayasal haklarını ihlal ettiğini ve ABD Yüksek Mahkemesi’nin başkanların dokunulmazlığına ilişkin kararına aykırı olduğunu iddia ediyor. Ayrıca, federal mahkemede davanın ele alınması halinde tarafsız bir platform sağlanacağını savunuyorlar.

Avukatlar, federal mahkemeye taşınması durumunda kararın bozulmasını ve davanın düşürülmesini talep edeceklerini belirtiyorlar. Eğer dava eyalet mahkemesinde kalırsa, seçimlere müdahale anlamına gelebileceğini düşünüyorlar.

Trump, 2016 seçimlerinden önce Stormy Daniels’a sus payı ödemesi nedeniyle suçlu bulunmuştu. Şimdi ise federal mahkemeye taşınma girişimi, gelecek ayki karar duruşmasını erteleyebilir.

Geçen yıl, Trump’ın avukatları sus payı davasının federal mahkemeye taşınması için başkanlık dokunulmazlığına başvurmuştu. Ancak federal bir yargıç, bu talebi reddederek davanın eyalet mahkemesinde devam etmesine karar vermişti.

ABD Bölge Yargıcı Alvin Hellerstein, sus payı davasının başkanın resmi eylemleriyle ilgili olmadığını belirtmişti. Trump, ceza duruşmasının 5 Kasım seçimleri sonrasına ertelenmesini talep ediyor. Son olarak, ceza duruşması 18 Eylül’e ertelenmişti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir