Eski ABD Başkanı Trump, Pennsilvanya’da gerçekleşen bir seçim mitinginde silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sırasında bir kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı ve saldırgan etkisiz hale getirildi. FBI, saldırıyı suikast girişimi olarak tanımladı ve saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıkladı.

FBI’ın Pittsburgh saha ofisinden sorumlu özel ajan Kevin Rojek, Trump’ın suçun mağdurlarıyla yapılacak standart bir görüşme için ifade vereceğini belirtti. Rojek, Trump’ın bakış açısını öğrenmek istediklerini söyledi.

Crooks’un internet üzerinde silahlı saldırılara, enerji santrallerine ve el yapımı patlayıcılara ilgi duyduğunu belirten Rojek, Crooks’un sosyal çevresinin genellikle ailesi ve yalnız bir birey olduğunu belirtti. FBI, yaptığı görüşmelere rağmen saldırının nedenine dair net bir sonuca henüz ulaşamadı.

Trump’ın yaralandığı olayda, mermi mi yoksa metal parçası mıyla mı yaralandığı konusunda tartışmalar devam ediyor. Trump’ın doktorundan açıklama gelirken, detaylar merakla bekleniyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir