Eski ABD Başkanı Donald Trump, rakibi Joe Biden’ın seçim yarışından çekilmesinin ardından yaptığı açıklamada, Biden’ı ülkenin en kötü başkanı olarak nitelendirdi ve Başkan Yardımcısı Harris’i yenmenin Biden’ı yenmekten daha kolay olacağını belirtti.

Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Biden’ın aday olmaya uygun olmadığını ve başkanlık makamına yalanlarla, yalan haberlerle ve hileyle ulaştığını iddia etti. Ayrıca, ülkeye kontrolsüz ve incelenmemiş milyonlarca insan ve teröristin girmesine neden olduğunu savundu.

Cumhuriyetçi Parti adayı Trump, yardımcı adayı Ohio Senatörü James David Vance ile düzenlediği ilk mitingde, demokrasi için tehdit oluşturulduğunu ve seçim sonuçlarının reddedilmeye çalışıldığını söyledi. Ayrıca, seçimlerin çalındığını iddia eden Trump, bu duruma izin vermeyeceklerini vurguladı.

Trump, hakkındaki davalara ilişkin de konuşarak, kaybetmesinin sadece sahte yargıçlar yüzünden olabileceğini belirtti. Ayrıca, düzensiz göçmenler konusunda “toplu sınır dışı etme” taahhüdünde bulundu.

Öte yandan, Trump’a yapılan suikast girişimi hatırlatılarak, FBI’ın saldırıyı suikast girişimi olarak tanımladığı ve saldırganın etkisiz hale getirildiği bilgisi verildi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir