ABD’de TikTok’un Yasaklanmasıyla İlgili Mahkeme Süreci Devam Ediyor

ABD’de son dönemde oldukça tartışılan konulardan biri olan TikTok’un yasaklanmasına ilişkin süreç, temyiz mahkemesine taşındı. Bugün, Çinli sosyal medya platformu yöneticileri ile Adalet Bakanlığı yetkilileri, Columbia Bölgesi Temyiz Mahkemesi’nde hakim karşısında sözlü savunmalarını yaptı.

TikTok’un savunması, ABD yönetiminin yasaklama kararının ifade özgürlüğüne ve açık internet politikasına aykırı olduğunu ve ABD’deki faaliyetlerine devam etmesi gerektiğini belirtti. Şirket, ABD’de 170 milyon kullanıcısı olduğunu ve ByteDance ile ilişkisinin kısa sürede sonlandırılmasının mümkün olmadığını savundu.

Adalet Bakanlığı ise TikTok’un Çinli ana firması ByteDance ile olan ilişkisini sonlandırması gerektiğini ve aksi takdirde firmanın ABD’de yasaklanacağını bildirdi.

Temyiz Mahkemesinin, tarafları dinledikten sonra TikTok’un ABD’de yasaklanmama talebinin haklı olup olmadığına karar vermesi bekleniyor. ABD yönetimi, geçen yıl TikTok’u ya bir ABD’li firmaya satılması ya da yasaklanması yönünde adım atmıştı.

ABD Başkanı Biden’in imzaladığı yasa gereği, TikTok’a ByteDance ile olan ilişkisini sonlandırması için süre verilmiş ve aksi takdirde firmanın ABD’de kullanıcıların erişimine kapatılacağı bildirilmişti.

Bu gelişmeler doğrultusunda, TikTok’un ABD’deki geleceği Temyiz Mahkemesi kararına bağlı olacak.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir