Pavel Durov, Telegram’ın kurucusu ve CEO’su olarak bilinen Rus asıllı bir girişimcidir. Durov, Fransa’ya dönüş yaptığı sırada gözaltına alındı ve çeşitli suçlamalarla karşı karşıya kaldı. 5 milyon euro kefalet ödeyerek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Durov, büyük kişisel mal varlığına sahip olmasına rağmen lüks yaşamı tercih etmeyen bir yaşam tarzına sahiptir. Evleri, arazileri, yatları ve jetleri olmadığını belirten milyarder, özgürlüğüne önem verdiğini ifade etmiştir.

Rusya’da doğan Durov, çocukluğundan beri bilgisayar meraklısıydı ve 21 yaşında VK adlı sosyal medya platformunu kurdu. Daha sonra Telegram’ı kurarak özgür ifadenin destekçisi oldu.

Özel hayatıyla da dikkat çeken Durov’un bekar olduğu düşünülse de dünya çapında 100’den fazla çocuğun babası olduğunu iddia etmiştir. Eski sevgilisinden bir kızı ve bir oğlu olan Durov’un başka ilişkilerinden de çocukları olduğu iddia edilmektedir.

Durov’un Instagram’da vücut geliştirme paylaşımları yapması ve kendisini yakışıklı bulması da dikkat çekmektedir. Durov, suçlu bulunması halinde hapis cezası ve para cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir