İsrail’deki hükümet karşıtı protestoların organizatörü olan grup, ülkedeki belirsiz güvenlik durumu nedeniyle bu hafta gösterilerin yapılmayacağını duyurdu. Bu kararın sebebi, güvenlik güçlerinin dikkatini dağıtmak istemeleriydi.

Son dönemde bölgede tansiyonun yükselmesi, İsrail’in Lübnan’da Hizbullah komutanlarına yönelik hava saldırısı ve Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin Tahran’da suikasta uğramasıyla başlamıştı. Bu olaylar sonrasında İran ve Lübnan Hizbullahı, Tel Aviv’e karşı misilleme tehditleri savurmuştu.

İsrail ordusu, gelebilecek saldırılara karşı teyakkuz halinde olduğunu belirtirken Başbakan Binyamin Netanyahu, ülkenin her türlü senaryoya karşı hazırlıklı olduğunu vurguladı. Her hafta binlerce kişi tarafından düzenlenen Netanyahu karşıtı protestolar ülke genelinde devam etmekte.

İsrail ordusu, vatandaşlarına güvenlik uyarılarını sürdürürken, herhangi bir değişiklik olduğunda anında bilgilendirme yapacaklarını belirtti. İsrail’de yaşanan bu gelişmeler, bölgedeki gerilimi artırarak tansiyonu yükseltmeye devam ediyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir