Hamas Lideri Haniye’nin İran’da Suikasta Uğraması

Hamas lideri İsmail Heniyye’nin babası Tahran’da düzenlenen suikasta ilişkin konuşan Heniyye’nin oğlu Abdusselam, “İşgalcilere ‘ne kadar öldürürseniz öldürün, Filistin halkının yürüyüşünü ve devrimini durduramayacaksınız’ diyoruz. Liderlere yönelik her suikast, halkımız ve İslam alemi için yeni bir devrimi canlandıracaktır.” dedi. Babasının vasiyetini hatırlatan Abdusselam, onun her zaman ulusal birlik ve Gazze’ye yönelik saldırıları sona erdirmeyi arzuladığını belirtti.

Abdusselam, babasının direniş ve mücadele yolunda ilerlediğini ve birçok suikast girişimine maruz kaldığını ancak kurtulduğunu paylaştı. Ayrılığın zor olduğunu dile getiren Abdusselam, ancak bu ayrılığın en hayırlı olduğunu belirtti. Hamas lideri Haniye’nin İran’da suikasta uğramasının ardından İran ve Hamas Hareketi suikasttan İsrail’i sorumlu tutarken, İsrailli yetkililer olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Haniyye’nin Tahran’da kaldığı konutuna yapılan saldırıyı duyurdu. Haniye, 6 Mayıs 2017’de Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı olarak seçilmişti.

Bu olay, Filistin halkının direniş ve devrim mücadelesini daha da güçlendirecektir. Hamas lideri Haniye’nin ailesi ve taraftarları, bu zor zamanlarda birlik içinde olacaklarını ve halklarının zaferi için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir