İtalya Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano, sosyal medya influencerı sevgilisini bakanlık danışmanı yapmaya çalıştığını itiraf etti. Sangiuliano’nun ilişkisi, influencer Maria Rosaria Boccia’nın sosyal medya paylaşımlarıyla gün yüzüne çıktı.

Boccia, Instagram’da Bakan ile birlikte bir fotoğrafını paylaşarak “Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano’ya beni Büyük Etkinliklerden Sorumlu Bakan Danışmanı olarak atadığı için teşekkür ederim” mesajını yazdı. Ancak atama hakkında Bakanlık tarafından yalanlama geldi.

Bu durum üzerine Başbakan Giorgia Meloni, Boccia’nın gizli belgelere erişimi olmadığını ve kamu bütçesinden harcama yapılmadığını açıkladı. Ancak Boccia, G7 Kültür Bakanları toplantısına ilişkin gizli bilgileri paylaşarak bu iddiaları çürüttü.

Bakan Sangiuliano, sonunda bir televizyon programında konuşarak Boccia ile duygusal bir ilişki yaşadığını itiraf etti. Ayrıca gezilerde eşlik ettiğini ve bu masrafları kendi cebinden karşıladığını belirtti.

Skandalın büyümesiyle La Repubblica gazetesi, Boccia’nın elinde hükümeti sarsabilecek kayıtlar olduğunu iddia etti. Bakanlık içerisinde yaşanan bu skandal, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir