Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya’nın enerji altyapısına yönelik saldırısını ve cephe hattındaki durumu sosyal medya hesabından paylaştı. Rusya’nın Kursk bölgesindeki operasyonunu da değerlendiren Zelenskiy, Genelkurmay Başkanı Sırskiy ile yapılan görüşmede füze saldırısının püskürtüldüğünü, F-16 uçaklarının kullanıldığını ve Kursk bölgesindeki operasyonun devam ettiğini belirtti.

Zelenskiy, saldırıda en az 127 füze ve 109 İHA’nın kullanıldığını açıkladı. Ayrıca, enerji tesislerindeki hasarın onarımıyla ilgili çalışmaların gece gündüz devam edeceğini ve koruyucu yapılar konusunda önemli kararlar alındığını ifade etti.

Karargah toplantısında hava savunma ve elektronik harp sistemlerinin verimliliğini analiz ettiklerini ve uygun kararlar aldıklarını belirten Zelenskiy, tesislerdeki saldırı sonuçlarını ortadan kaldırma, onarım ve mayın temizleme çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Son olarak, terörist devletin bazı bölgelerde misket bombaları kullanarak tesislere saldırdığını ve bu nedenle elektrik mühendislerinin öncelikle bomba uzmanlarıyla çalışması gerektiğini vurguladı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir