Rusya-Ukrayna Savaşı’nda Rus Ordusunun Faaliyetleri

Rusya-Ukrayna savaşında son bir hafta içinde Rus askeri güçlerinin faaliyetleri hakkında Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna’nın askeri unsurlarına yönelik saldırılar gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, Rus ordusunun yüksek hassasiyetli silahlar ve İHA’lar ile 19 grup saldırı düzenlediği ve bu saldırılarda Ukrayna’ya ait askeri üretim tesisleri, enerji altyapısı, havaalanları, hava savunma sistemleri ve diğer hedeflerin vurulduğu ifade edildi.

Kursk yönünde Rusya Merkez Askeri Grubu’na bağlı birliklerin Ukraynalı askerlere karşı çatışmalara devam ettiği açıklamada belirtilirken, çatışmalarda 945 asker ve 102 zırhlı aracın etkisiz hale getirildiği bilgisi paylaşıldı.

Ayrıca, Donetsk bölgesinde Timofeyevka, Novoselovka Pervaya ve Veseloye yerleşim birimlerinin Rus ordusunun kontrolüne geçtiği bilgisi verildi. Son haftada 2 “Mig-29” ve 1 “Su-27” tipi savaş uçağının vurulduğu ve 55 Ukraynalı askerin teslim olduğu açıklamada belirtildi.

Ayrıca, Ukrayna ordusunun kayıpları da verilerek, askeri operasyonun başlangıcından bu yana Ukrayna ordusuna ait birçok uçak, helikopter, İHA, hava savunma füze sistemi, tank, zırhlı araç, roketatar, obüs ve diğer araçların imha edildiği bilgisi paylaşıldı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir