Rus ordusunun Ukrayna’ya yönelik son bir haçta gerçekleştirdiği saldırılar hakkında Bilgi verilen açıklamada, yüksek hassasiyetli silahlar ve İHA’lar kullanılarak 33 grup saldırısı yapıldığı belirtildi. Saldırı sonucunda Ukrayna askeri sanayi tesisleri, zırhlı araç üretim ve onarım yerleri ile enerji sağlayan altyapı tesisleri hedef alındı. Ayrıca İHA montaj atölyeleri, mühimmat depoları, füze ve topçu silahları, askeri teçhizat ve personel taşıyan askeri trenler vuruldu. Açıklamaya göre, bir haftada 63 Ukraynalı askerin muharebe hattında teslim olduğu bildirildi.

Öte yandan, işgalin 29. ayında Rusya, Ukrayna cephe hattında cep telefonu kullanan askerleri cezalandıracak bir yasa çıkardı. Yasa, Rus askerlerinin veya askerlerin konumlarını ifşa edebilecek herhangi bir bilgi paylaşımını yasaklıyor. Bu adımın, cep telefonu kullanımıyla ilgili disiplini sağlamaya yönelik olduğu belirtiliyor.

Bu gelişmeler, Ukrayna-Rusya geriliminin arttığı ve savaşın daha da derinleşebileceği endişelerini yükseltiyor. Her iki ülkenin aldığı kararlar ve gerçekleştirdiği eylemler, uluslararası toplumun da yakından takip ettiği konular arasında yer alıyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir