Rusya’nın Kubinka kentinde Savunma Bakanlığınca organize edilen Uluslararası Askeri Teknik Forumu “Armiya-2024” başladı. Forum kapsamında, askeri-teknik malzemelerin sergilendiği fuar açıldı. Fuarda, Rus askeri sanayi alanında faaliyet gösteren yüzlerce şirket ile Belarus, İran, Hindistan ve Çin’den yaklaşık 120 yabancı şirket yer alıyor.

Forumun açılış törenine görüntülü mesaj gönderen Putin, forumun önemine vurgu yaparak, ortaklık ilişkilerine değer verdiklerini belirtti. Putin, fuarda Rusya’nın önde gelen askeri teknik malzemelerinin sergilendiğini ve sürekli iyileştirilen temel özellikleri olduğunu ifade etti. Aynı zamanda Putin, dünyada benzeri olmayan birçok Rus silahının savaş alanında etkin olduğunu ve mühendislerin, bilim insanlarının ve çalışma ekiplerinin özel askeri operasyonlardan elde edilen deneyimleri dikkate alarak çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Rusya Savunma Bakanı Andrey Belousov ise açılış konuşmasında, Ukrayna’daki “özel askeri operasyon” esnasında düzenlenen forumun önemine değindi. Belousov, çatışmalarda başarı elde edilmesi için modern silahlarla donatılmış birliklerin kullanılmasının önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, yapay zeka ve robotlaştırılan sistemlerin kullanımının, yeni taktik yöntemlerin hayata geçirilmesinin ve askeri personelin eğitim sürecinin iyileştirilmesinin önemine değindi.

Belousov, forumun savunma sanayi alanında önemli adımların atılmasını, bu alanın gelişimini ve ülkeler arasında askeri teknik işbirliğinin genişlemesini sağlayacağı umudunu dile getirdi. Uluslararası Askeri Teknik Forumu “Armiya” 14 Ağustos’ta sona erecek.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir