Pakistan’da Belucistan Kurtuluş Ordusu (BLA) tarafından gerçekleştirilen 3 ayrı saldırı sonucunda can kaybı arttı. Yetkililer, saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 53’e yükseldiğini açıkladı.

Saldırılardan biri, Pakistan ordusuna ait bir otoyolda otobüs ve kamyonların hedef alındığı çatışmada gerçekleşti. Bu saldırıda 14 asker ve polis hayatını kaybederken, 21 saldırgan öldürüldü. Ayrıca, saldırganların yolcuları kimlik kontrolünden geçirdikten sonra birçoğunu vurduğu ve araçları ateşe verdiği belirtilerek, en az 23 kişinin öldüğü bildirildi. Polis karakoluna yapılan saldırıda en az 10 kişi, demiryolu köprüsündeki saldırıda ise 6 kişi hayatını kaybetti.

Belucistan eyaletinin başkenti Quetta’nın demiryolu trafiği saldırı nedeniyle askıya alındı. BLA, saldırıların sorumluluğunu üstlenerek, Gwadar liman bölgesinde dört intihar bombacısının büyük bir üsse yönelik saldırı düzenlediğini iddia etti.

Öte yandan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, mesajlaşma uygulaması Telegram’ın CEO’su Pavel Durov’un Fransa’da gözaltına alınmasına ilişkin siyasi bir karar olmadığını belirtti. Macron, bu olayın devam eden bir adli soruşturmanın parçası olduğunu ve siyasi bir karar olmadığını açıkladı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir