İsrail, Ortadoğu’da Gerilim Yaratıyor

İsrail hala Gazze’de Hamas ile devam eden savaşı sürdürüyor ve aynı zamanda Lübnan’da Hizbullah mevzilerini bombalarken Suriye’de belirlenen hedeflere saldırılar düzenliyor. Bu durum, İsrail’in Ortadoğu’yu ateş topuna çevirme riskini artırıyor.

İsrail, İran destekli Husilerin Tel Aviv’de düzenlediği ölümcül İHA saldırısına karşılık vererek Yemen’deki Hudeyde Limanı’nı hedef aldı. Bu saldırıda en az 6 kişi hayatını kaybederken, 87 kişi de yaralandı. İsrail ordusu, saldırının Husi terör rejiminin askeri hedeflerini vurduğunu belirtti. Hava saldırılarının, isyancıların İsrail’e yönelik gerçekleştirdiği saldırılara karşılık olduğu açıklandı.

Daha sonra Yemen’den İsrail’e misilleme geldi ve Eilat kenti birden fazla balistik füzeyle hedef alındı. Ancak İsrail ordusu, hava savunma sistemleri sayesinde füzenin ülke topraklarına girmediğini belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkenin her şekilde kendisini koruyacağını ve düşmanlarına karşı cephelerini genişleteceğini söyledi. Netanyahu, İsrail’in düşmanlarına ağır bir bedel ödeteceğini vurguladı. Savunma Bakanı Yoav Gallant da, saldırılara karşı sert bir ton kullanarak, İsrail vatandaşlarının kanının bir bedeli olduğunu belirtti.

Mısır da durumu yakından takip ederek, İsrail’in gerilimi tırmandırabilecek saldırılarına karşı uyarıda bulundu. İsrail, Gazze’deki savaşın yanı sıra Lübnan’daki Hizbullah mevzileri ve Suriye’deki İran iltisaklı hedeflere de zaman zaman saldırılar düzenliyor. Bu durum, bölgedeki gerilimi artırarak ciddi bir krize yol açabilir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir