İsrail, Norveçli diplomatların çalışmalarını engelleyen kararını kınayan Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in tüm ülkeleri tehdit eden bir girişimde bulunduğunu belirtti. Norveç’in Filistin devletini tanıma kararının önemine vurgu yapıldı.

İsrail’in Filistin halkına yönelik suç ve ihlallerine dikkat çeken açıklamada, İsrail’in Filistin halkına destek olan ülkeler ve uluslararası kurumlar üzerinde baskı kurma çabalarının reddedildiği ifade edildi.

Norveç, 28 Mayıs’ta Filistin devletini resmen tanıdığını açıklamıştı. Bunun üzerine İsrail, Norveç’teki büyükelçisini geri çağırmıştı. Norveç’in Filistin devletini tanıma kararıyla birlikte Filistin’i tanıyan ülke sayısı 146’ya yükseldi.

Öte yandan, İsrail-Hamas arasındaki savaşın Orta Doğu’yu sardığı bir dönemde Amerikan gemilerinin görünmesinin bile büyük bir saldırıyı tetikleyebileceği konuşuluyor. İran’ın büyük bir saldırıyı rafa kaldırabileceği ancak Lübnan’daki Hizbullah’ın hala bir “joker” olarak görüldüğü belirtiliyor. Amerikan medyası, İsrail’e beklenmedik bir adresten gelebilecek silah ambargosu ihtimaline dikkat çekiyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir