ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) tarafından gönderilen 10 bin doz Jynneos aşısı, Nijerya’nın başkenti Abuja’ya ulaştırıldı. Aşıların teslim törenine ABD’nin Abuja Büyükelçisi Richard Mills ve Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Daimi Sekreteri Daju Kachillom’un da aralarında bulunduğu birçok yetkili katıldı.

ABD Büyükelçisi Mills, yaptığı açıklamada, aşıların Nijerya hükümetinin mevcut mpox salgınına müdahalesine destek olacağını belirtti. Bu yıl Nijerya’da 39 Monkeypox vakası tespit edilmişti. Nijerya hükümeti, hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla uluslararası yolcular için sağlık beyanı formu hazırlamıştı. Afrika Birliği ise kıta genelinde hızla yayılan Monkeypox virüsü için acil durum ilan etmişti.

Monkeypox virüsü, fareler ve sincaplar gibi kemirgen hayvanlardan veya enfekte olmuş bireylerden bulaşabilmektedir. Hastalığın belirtileri arasında yüksek ateş, kas ağrısı, lenf bezlerinde şişlik, yorgunluk, üşüme, titreme ve ciltte su çiçeğine benzer kabarcıklar yer almaktadır. Hastalığın tedavisi antiviral ilaçlarla yapılmakta olup, genellikle hafif seyretmektedir.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 2022 yılında ırkçılık ve ayrımcılık endişesiyle Monkeypox hastalığının ismini “mpox” olarak değiştirmiştir. Bu değişiklik ile ilgili merak edilen sorular ve cevaplar için ayrıntılı bilgi almak için linke tıklayabilirsiniz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir