İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Başkanı Joe Biden’a verdiği sözlerle ilgili gelişmeler

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Başkanı Joe Biden’a verdiği sözlerle ilgili gelişmeler devam ediyor. Netanyahu, Gazze Şeridi ile Mısır’ı ayıran Philadelphia Koridoru’ndan çekilme sözü verdi.

Netanyahu ile Biden arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, Netanyahu’nun Biden’ın baskısıyla iki şartına yanıt verdiği bildirildi. Philadelphia Koridoru’nun deniz yolunun bir kilometresinin tahliye edilmesi ve askeri alanların minimum sayıda olmasıyla yetinilmesi talebini kabul ettiği belirtildi.

Netanyahu’nun, Filistinli direnişçilerin ve silahların Netzarim’de kuzeye geçişini engelleyecek Amerikan çözümünü kabul ettiği ve İsrail ordusunun kontrolünde kontrol noktaları veya askeri alanlar kurulması talebinden vazgeçtiği kaydedildi.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, ‘Filistinlilere ve kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme’ gerekçesiyle 7 Ekim 2023’te İsrail’e kapsamlı saldırı düzenledi. Bu saldırılarda İsraillilerin yanı sıra birçok Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda binlerce insan öldü ve yaralandı. Ayrıca, İsrail ordusunun Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da yaşanan çatışmalarda da birçok Filistinli hayatını kaybetti.

Çatışmalar sırasında birçok sivil altyapı da zarar gördü ve binlerce insan evsiz kaldı. İsrail’in saldırıları devam ederken, uluslararası toplumdan da bu duruma son verilmesi için çağrılar yapılmaya devam ediyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir