İsrail Başbakanı Netanyahu, İran’ın İsrail’e saldırmaması konusunda uyarıda bulundu. Herhangi bir saldırıya karşılık verileceğini ve bedelinin ağır olacağını belirtti. Ayrıca, Hamas ile yapılan esir takası ve ateşkes müzakerelerini baltalamak için yeni talepler öne sürdüğü iddialarını reddetti. Netanyahu, Hamas’ın çeşitli değişiklikler talep ettiğini ve İsrail’in tek bir talep bile eklemeyerek masaya oturduğunu ifade etti.

Netanyahu, daha önce İsrail’in Mısır-Gazze sınır hattı Philadelphia Koridoru’nu kontrol edeceği, Gazze’de yerinden edilmiş Filistinlilerin dönüşünü denetleyeceği gibi yeni ön şartlar açıklamıştı. İsrail’in anlaşmaya getirdiği yeni şartlar arasında, esir takası sırasında İsrail askerlerinin Gazze’de kalmaya devam etmesi bulunuyor.

Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür, İsrail ordusunun Beyrut’ta düzenlediği saldırıda hayatını kaybetmişti. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ise Tahran’da suikasta uğramıştı. İran ve Hamas, saldırının arkasında İsrail’in olduğunu iddia ederken Tel Aviv yönetimi sessiz kalmayı tercih ediyor. Tel Aviv yönetimi, Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında Hizbullah’ın üst düzey komutanını öldürmesi ve Tahran’da Hamas liderinin suikasta uğramasının ardından Lübnan Hizbullahı ve İran’dan güçlü bir karşılık beklediğini açıklamıştı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir