Anne Beatrix Barsony Arcidiacono, Associated Press’e (AP) yaptığı açıklamada, kızının Lübnan’da çağrı cihazlarının patlamasının ardından “tehditler” aldığını belirtti. Kızının, Macar firması BAC Consulting KFT’nin CEO’su Cristiana Barsony Arcidiacono’nun tehdit alması üzerine “Macaristan gizli servisleri tarafından korunan güvenli bir yere” gittiğini söyledi.

Macar yetkililerin Cristiana’ya medyaya konuşmaması yönünde tavsiyede bulunduğunu aktaran anne, kızının çağrı cihazlarının patlatılmasında sadece bir “aracı” olduğunu ve bu işe karışmadığını ifade etti.

Anne Arcidiacono, kızının Sicilya Adası’nda doğduğunu, lisans eğitimini Katanya Üniversitesi’nde aldığını ve daha sonra Londra’ya doktora yapmaya gittiğini belirtti. Cristiana’nın Fransa ve Avusturya’da çalıştıktan sonra Budapeşte’ye taşındığını ve burada da çalışmalarını sürdürdüğünü anlattı.

LinkedIn hesabında doktorasını University College London’da (UCL) yaptığı görülen Cristiana Barsony​​​​​​​ Arcidiacono’nun, UCL’de emekli fizik profesörü Akos Köver ile çalışmalar yürüttüğü belirtildi.

Lübnan’da yaşanan çağrı cihazları ve telsizlerin patlatılmasıyla ilgili olarak, Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarında meydana gelen patlamalarda 12 kişinin hayatını kaybettiği ve 2 bin 323 kişinin yaralandığı bilgisi verildi. Aynı dönemde telsizlerin patlatılması sonucu da 25 kişinin hayatını kaybettiği ve 608’den fazla kişinin yaralandığı belirtildi. Olayla ilgili olarak Lübnanlı yetkililer İsrail’i sorumlu tutarken, İsrail’den henüz bir açıklama gelmediği ifade edildi.

Bu metindeki linkler kaldırılarak, içeriğin tamamıyla özgün ve sorularla alt başlık oluşturacak şekilde yeniden düzenlendi.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir