Lübnan Başbakanı Necib Mikati, bölgede artan tehlike düzeyine dikkat çekti

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, bölgedeki gelişmelerin endişe verici olduğunu ve tehlike düzeyinin artarak bölgeden bölgeye yayıldığını belirtti. Mikati, her yıl 1 Ağustos’ta kutlanan Ulusal Ordu Günü kapsamında Beyrut’taki ordu karargahını ziyaret etti.

Mikati, ülkenin güvenlik şartlarına ek olarak artan tehlike düzeyine dikkat çekerek, “Sistematik ve tehlikeli bir İsrail gerilimiyle karşı karşıyayız, yakın zamanda kanlı olaylara tanık olduk” açıklamasında bulundu. Mikati, ülkesinin topraklarını, egemenliğini ve onurunu savunma hakkı olduğunu vurgulayarak, “Neyi feda etmek gerekirse gereksin, bu seçenek karşısında hiç tereddüt yok” dedi.

Başbakan Mikati, hükümetinin savaşı değil barışı savunduğunu ve Lübnan’ın güneyinde işgal altındaki bölgeleri geri alarak kalıcı istikrarı sağlamak için çalıştığını dost ülkelere iletti. Hükümetinin herhangi bir saldırının bu hedeflerinden vazgeçmesine izin vermeyeceğini belirtti.

Son dönemde yaşanan gelişmelerde Hizbullah’ın üst düzey komutanı Fuad Şükür’ün Beyrut’ta öldürülmesi ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin Tahran’da suikasta uğraması da dikkat çekmişti. İran ve Hamas, saldırının arkasında İsrail’i suçlarken, İsrail yönetimi ise konu hakkında sessizliğini koruyor. Gaza’da süren saldırıların yanı sıra kuzey sınırında Lübnan Hizbullah’ı ile çatışmalara devam ediyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir