Güney Kore Ulusal İstihbarat Teşkilatı (NIS) yetkililerine göre Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, 2021 yılında önemli ölçüde kilo vermiş ancak son zamanlarda tekrar kilo almaya başlamıştır. Bu durumun sağlık durumunu olumsuz etkilediği belirtilmektedir.

Kim Jong Un’un 30’lu yaşlarının başından itibaren yüksek tansiyon ve diyabet belirtileri gösterdiği bilinmektedir. Şu anda yaklaşık 140 kilogram ağırlığında olan liderin bazı hastalıklar için yüksek risk grubunda olduğu ifade edilmektedir.

Kuzey Kore’den elde edilen istihbarata göre, Kim Jong Un için yurt dışından yüksek tansiyon ve diyabet için yeni ilaçlar temin edilmeye çalışılmaktadır. Bu durum, liderin sağlık durumunun ciddiyetini ortaya koymaktadır.

Kim Jong Un, 2011 yılında başa geçtikten sonra babası ve büyükbabasının kalp sorunları nedeniyle öldüğü bilinmektedir. Bu durum, liderin genetik olarak kalp sorunlarına yatkın olabileceği endişelerini artırmaktadır.

Kim Jong Un’un sağlık durumu ve alınan tedbirler, uluslararası ilişkiler ve Kuzey Kore’nin geleceği açısından da büyük önem taşımaktadır. Bu gelişmeler yakından takip edilmekte ve uluslararası toplum tarafından dikkatle incelenmektedir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir