KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, New York ziyaretleri sırasında önemli görüşmeler yapacaklar

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, New York ziyareti sırasında Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya gelecek. Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis ise Yunanistan ile imzaladığı elektrik bağlantısı projesine Fransa’yı da dahil etmek için Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’le üçlü görüşme gerçekleştirecek.

Her iki liderin de katılacağı 3’lü görüşmeye KKTC’nin de dahil edilebileceği haberleri çıksa da, Tatar herhangi bir davet almadığını ve eşit statü koşulu olmadan masaya oturmayacaklarını belirtti. Rum Yönetimi Başkanı ise müzakerelere hazır olduklarını açıkladı.

Ada’nın her iki tarafında 5’li görüşme olabileceği söylentilerine rağmen, tarafların tutumları belirsizliğini koruyor. Her iki lider de önemli açıklamalar yapmaya hazırlanırken, bölgede gerilimin artabileceği endişeleri de sürüyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir