Kenya’da Bir Ahşap Yurtta Çıkan Yangında 18 Öğrenci Hayatını Kaybetti

Kenya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Rigathi Gachagua, başkent Nairobi’nin 200 kilometre kuzeyinde bir ahşap yurtta çıkan yangında 18 öğrencinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ayrıca 27 öğrencinin hastaneye kaldırıldığı ve 70 öğrencinin hala kayıp olduğu belirtildi.

Kenya Cumhurbaşkanı William Ruto, gelişmelerin “yıkıcı” olduğunu ve ülkede üç günlük yas ilan edildiğini duyurdu. Polis, yangının sebebini araştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Hillside Endarasha İlkokulu’nda 14 yaşına kadar olan çocuklara eğitim veriliyordu.

Yangından önce yurtta 150 çocuğun barındığı ifade edildi. Bölgenin Valisi Mutahi Kahiga, yağış nedeniyle ulaşımın aksadığını ve yolların çamura bulandığını belirtti. Endişeli ebeveynler, çocukları hakkında bilgi almak için bekleyişlerini sürdürüyor.

Kenya’daki yatılı okullarda yangınlar sıkça görülüyor. Yanıcı maddelerin kullanımı ve kalabalık ortamlar, bu tür acı olayların nedenleri arasında gösteriliyor. Yetkililer, olayın sorumlularının hesap vereceğini ve incelemelerin devam ettiğini belirtti.

Bu tür trajik olaylardan bir tanesi de 2017’de meydana gelmiş, bir öğrencinin neden olduğu yangında 10 kişi hayatını kaybetmişti. Kenyalı yetkililer, benzer acı olayların yaşanmaması için gerekli önlemleri almaya çalışıyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir