Endonezya’da hamile bir kadın ve doğmamış çocuğu fil sürüsü tarafından ezilerek öldürüldü. Kadının adı Karsini olarak biliniyor ve 33 yaşındaydı. Kocası Rasum ile birlikte Güney Sumatra’da ormanlık bir alanda geziyordu. Yaklaşık 15 devasa fillerden oluşan bir sürüyle karşılaştılar.

Hamileliğinin beşinci ayındaki üç çocuk annesi, fillerin korkmasını sağlamak için boş bidonları bir araya vurarak çalmaya başladı. Ancak filler, muhtemelen bu hareketten korktu ya da öfkelendi ve saldırıya geçtiler. Karsini ve doğmamış bebeği, filler tarafından vahşice ezilerek öldürüldü.

Yerel halk, fillerin bölgeden uzaklaşmasının ardından Karsini’nin cesedini buldu. Polis Şefi Abdul Kerim, “Kurbanın beş aylık hamile olduğu biliniyor. Karnında ve belinde ciddi yaralar vardı. Kocası kendini kurtarmayı başardı” dedi.

Güvenlik güçleri, fillerin korkutmaya çalışılmaması ve onlardan uzak durulması konusunda yerel halkı uyardı. Sadece yiyecek aradıklarını belirterek, “Onları rahatsız etmeyin, kovalamaya çalışmayın. Bir fil görürseniz hemen uzaklaşın” tavsiyesinde bulundu.


Başlıklar:
1. Kadının ve Bebeğinin Ölümü
2. Fillerin Saldırısı
3. Uyarı ve Önlemler

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir