ABD’de 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri için geri sayım sürerken, Demokrat aday Kamala Harris, başkan yardımcılığı adaylarını belirlemeye odaklandı.

Harris, Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump’ın Ohio Senatörü J. D. Vance’i başkan yardımcılığı adayı olarak belirlemesinin ardından kimi seçeceği konusunda belirsizlik devam ediyor.

Amerikan medyasında öne çıkan isimlerden Kuzey Carolina Valisi Roy Cooper ile Michigan Valisi Gretchen Whitmer’ın “yarışta olmayacaklarını” açıklamalarının ardından kamuoyu diğer isimleri takip ediyor.

Harris’in çevresinden gelen bilgilere göre, başkan yardımcılığı için düşünülen isimler arasında Arizona Senatörü Mark Kelly, Pennsylvania Valisi Josh Shapiro, Minnesota Valisi Tim Walz, Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg ve Kentucky Valisi Andy Beshear bulunuyor.

Arizona’da başarılı bir dönem geçiren eski astronot Kelly, 2020 ve 2022’de gösterdiği performansla Demokratlar arasında dikkat çekiyor. Shapiro ise Pennsylvania’da yüksek oy oranıyla seçilen bir vali olarak Harris’e destek olabilecek isimlerden biri olarak gösteriliyor.

Minnesota Valisi Walz ile Kentucky Valisi Andy Beshear’ın da Harris’in listesinde yer aldığı ifade ediliyor. Ayrıca, genç yaşı ve deneyimiyle dikkat çeken Ulaştırma Bakanı Buttigieg de potansiyel bir aday olarak değerlendiriliyor.

Demokrat Parti, 19-22 Ağustos tarihlerinde Chicago’da gerçekleştirilecek parti kongresinde resmi olarak başkan ve başkan yardımcısı adayını ilan edecek. Bu süreçte Harris’in karar vermesi beklenen isim merakla bekleniyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir