Japonya’nın Ishikawa Eyaletinde Etkili Olan Şiddetli Yağışların Bilançosu

Ishikawa eyaletinde meydana gelen şiddetli yağışlar, kötü bir tabloya sebep olmaktadır. Yerel yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre, sel ve toprak kaymaları sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 6’ya yükseldi. Arama çalışmaları devam ederken, kayıp olarak kaydedilen 10 kişiye henüz ulaşılamadı.

Wajima şehrinde 6 bin 200, Suzu şehri ve Noto kasabasında da bin 738 hane su kesintileriyle karşı karşıya kalmış durumda. Toprak kaymaları ve sel baskınları nedeniyle ulaşılamayan 115 köy bulunmaktadır. Yetkililer, arama kurtarma ve yardım çalışmalarının devam ettiğini belirtmektedir. Japonya Baş Kabine Sekreteri Yoshimasa Hayashi, Japonya Öz Savunma Kuvvetleri’ne ait helikopterlerin bölgeye yardım gönderdiğini açıkladı.

Ishikawa eyaleti, Cumartesi gününden bu yana şiddetli yağışların etkisi altında. Japonya Meteoroloji Ajansı, Wajima ve Suzu şehirlerinde mevsim normallerinin iki katı yağışın kaydedildiğini bildirdi. Sel baskınları ve toprak kaymaları birçok bölgede meydana gelirken, eyaletteki nehirlerde taşkınlar yaşanmıştı.

Bu olaylar, Ishikawa eyaletinde büyük hasara ve kayba yol açmış durumda. Yardım ve destek çalışmaları sürerken, bölgedeki insanların güvenliği ve ihtiyaçlarının karşılanması için çaba harcanmaktadır.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir