Japonya, yaşlı nüfus konusunda yeni bir rekor kırdı

Japonya’nın düşük doğum oranları ve azalan genç nüfus sorunlarıyla mücadele ettiği biliniyor. Son verilere göre, Japonya Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı’nın açıkladığı rakamlara göre, 100 yaş ve üzeri kişilerin sayısı 54 yıl üst üste artarak Eylül ayı itibariyle 95 bin 119 kişiye ulaştı.

Kadınlar yaşlı nüfusun büyük çoğunluğunu oluşturuyor

100 yaş ve üzeri kişilerin yüzde 83’ü, yani 83 bin 958 kişi kadınlardan oluşuyor. Geri kalan yüzde 17’lik kısım ise 11 bin 161 kişi ile erkeklerden oluşuyor.

Ortalama yaşam süresi artış gösterdi

Son verilere göre, 100 yaşını geçenlerin sayısı bir önceki yıla göre 2,980 artış gösterdi. Ayrıca, ortalama yaşam süresi de artış göstererek kadınlar için 87,14’e, erkekler için ise 81,09’a yükseldi.

En yaşlı kişilerin bilgileri

Japonya’da en yaşlı erkek 110 yaşındaki Kiyotaka Mizuno iken, en yaşlı kadın ise aynı zamanda dünyanın en yaşlı insanı unvanını elinde bulunduran 116 yaşındaki Tomiko Itooka olarak belirlendi.

Yaşlı nüfusun artışı

1963 yılında 153 kişi olan 100 yaş ve üzeri kişi sayısı, 1981’de bin, 1998’de ise 10 bin sınırını aşmıştı. Bu artış, tıp endüstrisindeki gelişmeler ve bakım hizmetlerindeki ilerlemelerle ilişkilendiriliyor.

Bu veriler, Japonya’nın yaşlı nüfus konusundaki durumunu gözler önüne seriyor. Yaşlı nüfusun artmasıyla birlikte ülkenin demografik yapısında önemli değişiklikler yaşanabilir. Bu durum, sosyal hizmetlerin ve sağlık sistemlerinin de bu değişime uyum sağlamasını gerektirebilir. Japonya’nın yaşlı nüfusa yönelik politikaları ve stratejileri, bu yeni demografik gerçeğe uygun olarak şekillenmeye devam edecektir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir