Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), bazı bölgeler için şiddetli yağmura ilişkin “en yüksek seviyede acil durum” uyarısında bulundu. Ülkenin ortasındaki dört şehirde beklenen sellerin insan hayatını ciddi şekilde etkileyeceği yönündeki tahminler karar vericileri önlem almaya itti. Meteoroloji uzmanlarının büyük seller beklediği Noto Yarımadası’ndaki Vacima şehrinde yaklaşık 18 bin, Suzu’da ise 12 bin kişinin tahliye edilmesi kararlaştırıldı.

Ayrıca, İşikava eyaletinin kuzeyindeki Niigata ve Yamagata vilayetlerinde yaşayan 16 bin kişi için de tahliye emri yayımlandı. Ülkede yağışlar nedeniyle 12 nehrin taştığı belirtildi. Bazı sokakların tamamının su altında kaldığını gösteren görüntüler medyaya yansıdı. Japon yetkililer, seller nedeniyle İşikava’da bir kişinin hayatını kaybettiğini ve 7 kişiden haber alınamadığını açıkladı.

Myanmar’da Yagi Tayfunu’nun etkisi büyüyor! Ölü sayısı 384’e yükseldi

Şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sel ve toprak kaymalarında hayatını kaybedenlerin sayısının 384’e yükseldiği bildirildi. Myanmar’da Yagi Tayfunu’nun neden olduğu felaketin etkisi giderek artıyor. Bu durum ülkede büyük bir insanlık dramına sebep olmuş durumda. Gözler felaket bölgesinde yaşananları izleyenlerin üzerinde.

Bu iki farklı ülkede yaşanan doğal afetler, iklim değişikliğinin etkilerini bir kez daha gözler önüne serdi. İklim krizi ile mücadele etmek ve benzer afetlerin önüne geçebilmek için küresel çapta acil eylemler gerekmektedir. Uzmanlar, iklim değişikliğinin doğal afetler üzerindeki etkilerinin daha da artabileceği konusunda uyarılarını sürdürmektedirler. Bu nedenle, uluslararası iş birliği ve iklim politikalarının güçlendirilmesi hayati önem taşımaktadır.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir