Boris Fırtınası’nın Orta Avrupa’yı vurmasının ardından güneye doğru ilerlediği bildirildi. İtalya’nın Emilia-Romagna bölgesinde yaşanan şiddetli fırtına ve yağışlar, sel felaketine neden oldu. Binlerce kişi evlerinden tahliye edilirken, bölgede çok sayıda yerleşim yeri sular altında kaldı.

Ulusal itfaiye teşkilatı, Emilia-Romagna’da helikopterler dahil olmak üzere 500’den fazla kurtarma operasyonunun gerçekleştirildiğini açıkladı. Beş tren hattı durdurulurken, selin en çok etkilediği şehirler arasında Bologna, Forli, Cesena, Rimini ve Ravenna bulunuyor. Eğitim kurumları da bu bölgelerdeki sel nedeniyle geçici olarak tatil edildi.

Bölgesel hükümetin geçici başkanı Irene Priolo, üç nehrin taştığını ve bölgede 48 saatten fazla süren sürekli yağmur olduğunu belirterek, “Boris Fırtınası bölgemize ulaştı” dedi. Ayrıca, sellerin Toskana ve Marche bölgelerini de etkilediği biliniyor.

Geçmişte Mayıs 2023’te Emilia-Romagna’da yaşanan şiddetli yağış ve toprak kaymalarında 17 kişi hayatını kaybetmiş ve 8.5 milyar euroluk hasar meydana gelmişti. Bu son felaketle birlikte bölge yeniden büyük zararlarla karşı karşıya kalmış durumda.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir