Putin, Vladivostok’ta bir forumda soruları yanıtlarken, Rusya ve Ukrayna arasında İstanbul’da varılan anlaşmanın detaylarını kamuoyuyla paylaşmadıklarını belirtti. Ancak müzakerelere açık olduklarını vurgulayarak, geçici talepler değil, İstanbul’da imzalanan belgeler temelinde müzakere yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Putin, İstanbul’da varılan anlaşmanın önemine vurgu yaparak, Ukrayna heyet başkanının belgeyi imzalamasının Ukrayna tarafının genel anlamda memnun olduğunu gösterdiğini ifade etti. Anlaşmanın bazı detaylarının üzerinde çalışılması gerektiğini belirtse de, verilen olayın hala geçerli olduğunu söyledi.

Rus doğalgazının Avrupa’ya taşınmasında Ukrayna’nın transit ülke olmayı reddetme planlarına da değinen Putin, bu durumun Avrupa’ya giden gaz miktarını azaltacağını ve alternatif güzergahlar üzerinden taşınacağını belirtti, özellikle TürkAkım ve Mavi Akım üzerinden Türkiye’ye gidebileceğini söyledi.

Ayrıca, geçen ay gerçekleşen Rusya ve ABD arasındaki mahkum takasına da değinen Putin, takasta Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önemli rol oynadığını belirterek kendilerine müteşekkir olduklarını ifade etti.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir