İsrail’in faşist Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, Tel Aviv’deki Geula plajına yaptığı ziyaret sırasında protesto edildi. Sahildeki İsrail vatandaşları, Gazze’deki esirlerin serbest bırakılması için henüz anlaşma sağlayamayan Ben Gvir’e tepki gösterdi. İsrailliler, bakanı katil ve terörist olarak nitelendirirken, Gazze’deki rehinelerin ölümünden sorumlu tuttular.

Denizde bulunan Noa Goldenberg, Ben Gvir’e karşı bir protesto olarak avucuna aldığı ıslak kumu fırlattı. Bakanın öfke dolu tepkisi ve ekibinin Goldenberg’in bulunduğu yöne doğru ilerlemesi görüntülere yansıdı. Goldenberg, polis tarafından gözaltına alınarak cezaevine gönderildi.

Gözaltına alınan Goldenberg için hükümet karşıtı bir grup aktivist, tıbbi gerekçelerle serbest bırakılması için mahkemeye başvuruda bulundu ancak talepleri reddedildi. Goldenberg’in annesi Sharon Goldenberg, kızının durumunu sosyal medyada paylaşarak adaletsizliğe dikkat çekti.

Ben Gvir, Gazze’deki rehinelerin serbest bırakılması için Hamas’la ateşkes anlaşması yapılmasını engellediği gerekçesiyle suçlanmaktadır.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir