İsrail Savunma Bakanlığı, 220 Milyon Dolar Değerinde Mühimmat Siparişi Verdi

İsrail Savunma Bakanlığı, Genel Müdür Eyal Zamir’in liderliğinde, hassas güdümlü “Iron Sting” mühimmatının 220 milyon doları aşkın değerinde bir sipariş imzaladı. Bu alım, İsrail merkezli bir şirketten yapıldı ve İsrail Kara Kuvvetlerinin operasyonel gücünün artırılmasını amaçlıyor.

Söz konusu mühimmatlar, lazer güdümlü teknolojisi sayesinde hedefi tam isabet vurarak, savaşçılar dışındakilerin zarar görmesinin önüne geçebilecek. Bu sayede, sivil kayıpların en aza indirilmesi hedefleniyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde yaklaşık 10 aydır devam eden bombardımanlar nedeniyle uluslararası tepkilerle karşı karşıya kalmış durumda. Bu saldırılar sonucunda 130 binden fazla Filistinlinin ölümü ve yaralanması gerçekleşti. Ayrıca, enkaz altında binlerce ölü olduğu bildirilirken, sivil altyapıya da zarar verildiği ve halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarının hedef alındığı belirtiliyor.

İsrail Savunma Bakanlığının yaptığı yeni mühimmat alımı, gelecekteki operasyonlarda sivil kayıpların en aza indirilmesine yönelik bir adım olarak görülüyor. Bu sayede, daha hassas ve etkili bir şekilde hedef alınarak, sivil kayıpların önlenmesi hedefleniyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir