İsrail Ordusu Filistinlilere Ait Ev ve İş Yerlerini Yıktı

İsrail ordusu, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Vadi el-Cuz Mahallesi’nde Filistinlilere ait bir ev ile ticari işletmeleri yıktı. Olay, Filistin resmi haber ajansı WAFA’ya göre yaşandı. İsrail güçleri, Vadi el-Cuz’da bulunan ana caddeyi kapattı ve El-Caberi ailesine ait ev ile Dendis ailesine ait ticari işletmeyi yıktı.

Yıkılan ev ve iş yerlerinin yanı sıra Aşur ailesine ait bir spor salonu ile araba tamirhanesi de zarar gördü. Bazı Filistinli aileler, İsrailli yetkililerin yıkım için saat 06.00’da bildirimde bulunduğunu ve eşyalarını almak için bile izin verilmediğini belirtti.

Mahalle sakinleri, İsrail mahkemelerinden yıkımın durdurulması yönünde karar çıktığını ancak İsrail güçlerinin baskın yaparak yıkıma devam etmesine şaşırdıklarını ifade etti. İsrail ordusu, Vadi el-Cuz Mahallesi’nin sanayi bölgesini kuşatarak ana caddeleri kapalı tutmaya devam ediyor.

İsrail makamlarının, yıl başından bu yana Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik ayrımcı uygulamalar ve yıkımlarının arttığı belirtiliyor. İsrailli, Filistinli ve uluslararası insan hakları kuruluşları, İsrail’in Filistin nüfusunu sınırlamak için inşaatlara kısıtlama getirdiğini ve yasadışı yerleşim yerleri kurulmasına izin verdiğini dile getiriyor.

İsrail, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere ait birçok ev ve iş yerini ‘ruhsatsız’ olduğu gerekçesiyle yıkmaya devam ediyor. Bu durum, bölgedeki gerilimin artmasına ve insan hakları ihlallerine yol açıyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir