Son dakika gelişmesine göre, Lübnan’dan İsrail topraklarına füze ve roketli saldırılar düzenlendi. Bu saldırılar sonrasında İsrail bölgelerinde sirenler aktifleştirildi. İsrail ordusu, Hizbullah’ın geniş çaplı bir saldırı hazırlığında olduğunu belirterek Hizbullah hedeflerini vurmaya başladı.

Lübnan’daki Litani Nehri’nin güneyinde yaşayan Lübnanlılara, bulundukları bölgeleri terk etmeleri çağrısında bulunuldu. İsrail, tüm tehditleri ortadan kaldıracağı ve Hizbullah’ı durduracağı uyarısında bulundu. İsrail ordusuna ait savaş uçakları şu ana kadar Lübnan’ın güneyinde 40 hedefi vurdu.

Dün akşam Hizbullah’ın, Lübnan’ın güney sınırı yakınlarındaki iki İsrail askeri bölgesini ve askerleri hedef aldığı açıklanmıştı. İki kamikaze insansız hava aracıyla gerçekleştirilen saldırı sonrasında, İsrail’in kuzeyinde 10 ayrı noktanın daha hedef alındığı belirtildi.

Tel Aviv’deki Uluslararası Ben Gurion Havalimanı tüm uçuşlara kapatıldı. Ayrıca İsrail’in kuzeyindeki Celile bölgesinde sirenler çalmaya başladı ve vatandaşlara sığınaklarda kalma çağrısı yapıldı. Bu gelişmeler yaşanırken, Orta Doğu’da gerilim artmaya devam ediyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir