İsrail’in Doğu Kudüs’te Filistinli Aileyi Evlerini Yıkmaya Zorlaması

İsrail, işgal altındaki Doğu Kudüs’te Filistinli bir aileyi “ruhsatsız” olduğu gerekçesiyle evlerini kendi elleriyle yıkmaya mecbur bıraktı. İsrail makamları, Doğu Kudüs’ün Beyt Hanina beldesinde oturan Filistinli ailenin evi için yıkım kararı verdi.

Filistinli Raid er-Rahmi, İsrail makamlarının kendilerine evlerini yıkmaları gerektiğini iletti. Yıkım bedelini karşılayamayan Rahmi, daha önce de evlerinin iki kez yıkıldığını ve ruhsat için çaba sarf ettiklerini ancak cevap alamadıklarını belirtti.

İsrail’in Doğu Kudüs’te Filistinlilere imar izni konusunda zorluk çıkardığı ve binlerce evi “ruhsatsız” olduğu iddiasıyla yıkmaya tehdit ettiği biliniyor. Filistinli kaynaklar, İsrail güçlerinin 1967’den bu yana 5 binden fazla evi yıktığını aktarıyor.

Filistinliler, İsrail’in yıldırma politikalarıyla şehri Yahudileştirmeye çalıştığını belirtiyor. İsrail belediyeleri, yıkım masraflarını da ev sahiplerinden tahsil ediyor.

Filistinliler, yıkım masraflarını ödeyemedikleri için evlerini kendi elleriyle yıkmak zorunda kalıyorlar. İsrail’in baskıcı politikalarına karşı direnişlerini sürdüreceklerini vurguluyorlar.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir