İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde bulunan Cenin şehri ve kampına yönelik 10 günlük bir işgal ve baskın operasyonundan sonra geri çekildi. Bu operasyonlar sırasında şehir ve kamp büyük zarar gördü.

Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre, İsrail işgal güçleri, şehitler ve yaralılar verilen saldırıların ardından Cenin kentinde ve kampında 10 gün boyunca şiddetli saldırılar gerçekleştirdi. Ancak geri çekilirken büyük yıkımlar bıraktılar.

Cenin halkı, İsrail güçlerinin geri çekilmesinin ardından tekrar saldırı düzenleme endişesi yaşıyor. İsrail’in yaptığı kazı ve tahribatlar sonucunda su, elektrik ve iletişim hatları kesildi ve kentte altyapıda büyük zararlar oluştu.

İsrail, 28 Ağustos’ta Cenin, Tulkerim ve Tubas kentlerindeki mülteci kamplarına düzenlediği ‘Yaz Kampları’ adlı operasyonuyla bölgede büyük bir saldırı başlatmıştı. Bu saldırılarda birçok Filistinli hayatını kaybetti ve yaralandı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden İsrail saldırılarında 691 Filistinli hayatını kaybetti. Bu saldırılar devam ederken bölgede huzursuzluk ve endişe devam etmektedir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir