İran’ın Güney Horasan eyaletindeki bir kömür madeninde yaşanan metan gazı patlaması sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor. İran medyası, sabah saatlerinde patlamada ölenlerin sayısının 28’e yükseldiğini duyurdu. Ancak daha sonra yapılan açıklamada ölü sayısının 51’e çıktığı bildirildi. Ayrıca 20 işçinin de yaralandığı belirtildi.

Tebes ilçesinde bulunan kömür madeninde yaşanan patlama, başkent Tahran’a 540 kilometre mesafede gerçekleşti. İran, petrol üretimi konusunda önemli bir ülke olmasının yanı sıra maden açısından da zengin bir ülke olarak biliniyor. Ülke genelinde her yıl tüketilen 3,5 milyon ton kömürün yaklaşık yarısı yerel madenlerden elde ediliyor.

İran’da daha önce de kömür madenlerinde yaşanan patlamalar sonucunda can kayıpları yaşanmıştı. 2017 yılında en az 43 işçi hayatını kaybetmiş, 2013 yılında ise 11 maden işçisi ölmüştü. 2009’da meydana gelen bir diğer olayda ise 42 işçi yaşamını yitirmişti. Ülke genelinde maden işçilerinin güvenliği konusunda daha fazla önlem alınması gerektiği belirtiliyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir