İran’da bugünkü gazetelerin manşetleri, Orta Doğu’da fay hatlarını yerinden oynatan suikast dizisi ve yüksek tansiyonu konuşuyor. İran gazetesi, Amerikan medyasını Mossad’ın terörist kolundan bahsederek suikastın arkasında İsrail’i işaret ediyor. Devrim Muhafızları’nın açıklamasıyla New York Times’ın iddialarını yalanladığı belirtiliyor.

New York Times, Hamas lideri İsmail Haniye’nin kaldığı odaya bomba yerleştirilerek suikastın gerçekleştirildiğini yazarken, Devrim Muhafızları İsrail’in kısa menzilli bir roketle saldırı düzenlediğini açıkladı. Tahran’ın Tel Aviv’e vereceği cevabın büyük ve karmaşık olması bekleniyor.

İran Daily gazetesi, İsrail’de korkunun hakim olduğunu vurgulayarak İran’ın Netanyahu’nun sahasında oyun oynamayacağını belirtiyor. Devrim Muhafızları’nın gazetesi Civan, Washington’ın Tel Aviv’i desteklemesinin sonuçları konusunda şüpheler olduğunu aktarıyor.

Tehran Times, Haniye suikastının Orta Doğu jeopolitiğini değiştirdiğini savunurken, Kayhan gazetesi İsrail’in daha geniş ve derin hedeflere saldıracağını belirtiyor. Risalet gazetesi ise “Direnişin kükremesi kanın intikamıdır” manşetini atıyor.

IRIB tarafından yayımlanan Cam-ı Cem gazetesi ise Tel Aviv’den kaçışı konu alıyor. İsrail’in beklenen intikamına karşı paniklediği ve karmaşık bir intikamın beklendiği belirtiliyor. Bu süreçte Batılı yetkililerin ve medyanın endişeleri ve tahminleri de gazetelerde yer alıyor.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir