İngiltere’de Pala ve Zombi Bıçaklarının Bulundurulması Yasaklandı

İngiltere İçişleri Bakanlığı, 24 Eylül’den itibaren keskin yüzü olan zombi bıçakları ve tek yüzü keskin küçük kılıç formundaki palaların bulundurulmasını yasakladı. Bu kararla birlikte daha önce yasaklanan samuray kılıçları, kelebek bıçakları ve itme hançerlerine ek olarak, zombi bıçakları ve palalar da yasaklı silahlar listesine alındı.

Açıklamada, bu tür bıçakların 26 Ağustos ile 23 Eylül tarihleri arasında İngiltere ve Galler’deki karakollara teslim edilmesi gerektiği belirtildi. Teslim edenlerin işleme tabi tutulmayacağı ve isimsiz şekilde bırakabilecekleri teslim kutularının olacağı da vurgulandı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, gelecekte daha fazla bıçak türüne yasak getirileceği, satış kurallarının sertleştirileceği ve bıçaklı suçlara daha ağır cezalar verileceği belirtildi. Polisten Sorumlu Devlet Bakanı Diana Johnson, bu kararın hükümetin bıçaklı suçları azaltma planı çerçevesinde alındığını ve Ninja kılıçlarının da yakın gelecekte yasaklanacağını açıkladı.

Johnson, toplum liderlerini ve siyasetçileri bıçaklı suçları azaltmak için işbirliği yapmaya çağırdı. İngiltere’de bıçaklı suçların son dönemde artması, özellikle Southport kentinde 3 çocuğun ölümüne neden olan olayın ardından aşırı sağcı şiddet olaylarını tetiklemişti.

Adalet Bakanlığı’nın yayımladığı istatistiklere göre, Mart 2023 ile Mart 2024 arasında 18,572 bıçaklı suç işlendi. Bu suçların 3,206’sını 10 ila 17 yaş arasındaki gençler işlemişti. Bıçaklı suçların çoğunun bıçak doğrultma veya bıçak dayama şeklinde gerçekleştiği ve 18 yaş üstü suçluların ortalama 7,4 ay hapis cezası aldığı belirtilmişti. Yaşları 10 ila 17 arasında olan suçluların ise ortalama 6,1 ay hapis cezası aldığı açıklanmıştı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir