İngiltere’de Polis Şiddeti Soruşturuluyor

Ülkede polis teşkilatlarının eylemlerini denetleyen “Bağımsız Polis Davranış Ofisi (IOPC)”, bir polis memurunun görevi kötüye kullanma suçundan soruşturulduğunu açıkladı. Polis memuru, mesleki standartları ihlal ettiği iddiasıyla disiplin tebligatı aldı ve soruşturma başlatıldı.

George Floyd’un polis şiddeti sonucunda hayatını kaybetmesinin ardından ülke geneline yayılan büyük protestoların ardından, polis şiddeti ve ırkçılık konuları gündemdeki yerini koruyor.

IOPC Bölge Direktörü Catherine Bates, soruşturmanın ilerleyen aşamalarında olaya karışanlarla ve aileleriyle görüşeceğini belirtti. Ailelerin barış çağrılarını yinelediğini ve şiddete karşı olduklarını vurgulayan Bates, toplum liderleriyle de bir araya gelerek endişeleri dinleyeceklerini söyledi.

Manchester Havalimanı’nda yaşanan olayda polisin şiddetine maruz kalan kişilerin Müslüman olması, İngiltere genelinde tepkilere neden oldu. Manchester Polisi, olayın ardından açığa alınan polis memurunu duyurarak, toplumun endişelerini anladıklarını belirtti.

Olayın mağduru avukatı Ahmet Yakup, müvekkilinin beyin tomografisinde kist tespit edildiğini açıkladı. Bu durum, polis şiddetinin ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.

İngiltere genelinde polis şiddeti vakalarının soruşturulması ve adaletin sağlanması için IOPC’nin yürüttüğü çalışmalar, toplumsal adalet ve güvenliğin korunması adına önemli bir rol oynamaktadır.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir