İngiltere Başbakanı Keir Starmer, seçilmesinin üzerinden üç ay geçtikten sonra zengin bir iş adamının bağışları ve en kıdemli yardımcısının yüksek maaşı nedeniyle eleştirilere maruz kalıyor. Starmer, medya girişimcisi Waheed Alli tarafından ödenen kıyafet ve gözlüklerin usulsüz olduğu iddialarını reddediyor.

Ayrıca, personel şefi Sue Gray’in yüksek maaşına yönelik eleştirilerle de karşı karşıya. BBC’nin açıkladığına göre Gray yılda 170.000 sterlin maaş alıyor, bu da başbakanın maaşından daha fazla. Gray’in maaşı, siyasi danışmanlar için yükseltilen ücret bandının en üstünde yer alıyor.

COVID-19 salgını sırasında hükümet binalarında düzenlenen partilerle ilgili soruşturmaya öncülük etmesiyle tanınan Gray, hükümet yetkilileri tarafından eleştirilere maruz kalmıştı. Starmer, Gray’in maaşının basına sızdırılmasının ve eşi Victoria Starmer için alınan kıyafetlerin basında ‘frockgate’ olarak adlandırılan bağış ifşaatlarının, Muhafazakarlar ve medya destekçileri tarafından kışkırtıldığını iddia ediyor.

Starmer, hediyeleri kabul etmesine rağmen vergi mükelleflerinin siyasetçilerin kıyafetleri için ödeme yapmaması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, Starmer’ın kabul ettiği hediyelerin boyutu destekçileri arasında bile şüphe uyandırıyor.

Bağışlar arasında Arsenal takımının maçları için biletler de bulunan Starmer, bu konuda “Ben büyük bir Arsenal taraftarıyım” diyor. Ancak güvenlik sebebiyle tribünlere giremediği için misafirperverlik hediyesini kabul etmek zorunda kaldığını belirtiyor.

Starmer’ın bu tür bağışları kabul etmesi ve yüksek maaş alan yardımcısıyla ilgili eleştirilere yanıt vermesi, siyasette güveni yeniden tesis etme vaadini zorlayabilir. Bu gelişmeler, Starmer’ın liderliği altındaki İşçi Partisi için zorlu bir süreci işaret edebilir.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir