İsrail’in Batı Şeria ve Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken, Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın topluca zorla yerinden edilme önerisi ve eski savunma bakanı Avigdor Liberman’ın Gazze’ye insani yardım girişlerini durdurma çağrısı dikkat çekti.

İsrail ordusunun Batı Şeria’da düzenlediği saldırılarda en az 11 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralının olduğu belirtildi. Aynı zamanda Gazze Şeridi’nde de devam eden saldırılarda 40’tan fazla kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Dışişleri Bakanı Katz, Batı Şeria’da yaşayan Filistinlilerin Gazze’deki gibi topluca zorla yerinden edilmesini önerdi. Bu öneriye karşı AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten tepki geldi.

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun, Hamas lideri İsmail Haniye’ye suikast düzenlenmesi sonrası oğlu Yair Netanyahu’nun korumasının güçlendirilmesini istemesi de gündemde yer aldı.

Kripto para borsası Binance’in, İsrail ordusunun talebi üzerine Filistinlilerin yatırım hesaplarını bloke ettiği iddiaları da gündeme geldi. Şirketin CEO’su Richard Teng ise sadece yasa dışı fonlara bağlı hesapların işlem yapmasının engellendiğini belirtti.

Bu gelişmelerle birlikte, bölgede yaşanan tansiyonun arttığı ve uluslararası toplumun barışın sağlanması için çaba göstermesi gerektiği vurgulandı.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir