Turkeye Köyü ve Türkiye İlişkisi

Köyün Tarihi

Turkeye, Hollanda’nın Waterlandkerkje Belediyesine bağlı olsa da 1970 yılında Oostburg Belediyesi ile birleşmiştir. Daha sonra Oostburg’un da Sluis Belediyesine katılmasıyla Turkeye, Sluis Belediyesine bağlı olarak varlığını sürdürmektedir.

Köydeki Türkiye Detayları

Turkeye köyüne giden ana yol olan “Turkeijeweg” üzerinde “Turkije” tabelaları ve otobüs durağında “Turkije” yazılı tabelalar bulunmaktadır. Ayrıca köy girişindeki evin çitlerinde Hollanda ve Türk bayraklarının olduğu bir levha asılıdır.

Barış Manço’nun Ziyareti

Barış Manço, Turkeye köyünü 1989 yılında ziyaret etmiş ve köy sakinlerinden Monique Sturm ile eşinin evinde sohbet gerçekleştirmiştir.

Monique Sturm ve Turkeye Köyü

Köyde uzun yıllardır yaşayan Monique Sturm, evini Türkiye’den getirdiği eşyalarla süslemekte ve Türkiye’nin gönüllü elçiliğini yapmaktadır. Evinde Türkiye’ye ait kilimler, kıyafetler, bayraklar ve süs eşyaları bulunmaktadır.

Köydeki Diğer Detaylar

Köyde 22 ev bulunmaktadır ve köy nüfusu önceki yıllara göre artış göstermektedir. Turkeye köyünde yaşayanlar, Türkiye’nin kültür elçisi Monique Sturm’u memnuniyetle karşılamaktadırlar.

Köyün İsmi ve Rivayetler

Köyün ismi ve nereden geldiği konusunda farklı rivayetler bulunmaktadır. Bir rivayete göre köyün ismi, 1600’lü yıllarda bölgenin stratejik önemi nedeniyle Hollandalılar tarafından verilmiştir.

Hollanda ile Türkiye İlişkisi

Turkeye köyü, Hollanda ile Osmanlı İmparatorluğu arasındaki 400 yıllık ilişkinin bir parçasını temsil etmektedir. İki ülke arasında imzalanan dostluk anlaşmaları ve işbirlikleri tarihe geçmiştir.

Yukarıdaki bilgiler, Turkeye köyünün geçmişi, kültürü ve Türkiye ile olan ilişkisini yansıtmaktadır. Turkeye köyü, Hollanda’da Türk kültürünü ve ilişkilerini simgeleyen önemli bir noktadır.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir