Hollanda’da Uyum Diploması Almayanlara Süresiz Oturum İzni Verilmeyecek

Hollanda’da Türkiye kökenli kişilere yönelik yeni bir düzenleme yapıldı. Artık uyum diploması alamayan kişilere süresiz oturum izni verilmeyecek. Bu karar, Türkiye – Avrupa Birliği Ortaklık Anlaşması’na aykırı olduğu gerekçesiyle eleştiriliyor.

Göç uzmanı avukat İsmet Özkara, bu düzenlemenin yasalara aykırı olduğunu belirterek konuyu yargıya taşıyacaklarını açıkladı. Özkara, Türkiye kökenli örgütlerle birlikte karara tepki gösteriyor.

Hollanda Göç ve Vatandaşlık Dairesi’nden yapılan açıklamada, yeni yıldan itibaren süresiz oturma izni başvurusu yapan Türkiye vatandaşlarının uyum sınavına tabi olacakları belirtildi. Uygulamanın, hükümetin 2022’de “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Hollanda’ya uyumu amacıyla” aldığı karar doğrultusunda hayata geçirileceği vurgulandı.

Bu yeni düzenlemeyle birlikte Hollanda’da yaşayan Türkiye kökenli vatandaşların oturum izni alabilmek için uyum sınavını geçmeleri gerekecek. Ancak bu karar, Türkiye – AB ilişkileri ve vatandaşların hakları açısından tartışmalara yol açmış durumda.

Sorular:
1. Hollanda’da uyum diploması alamayan kişilere ne yapılmayacak?
2. Göç uzmanı avukat İsmet Özkara ne yapacak?
3. Hollanda Göç ve Vatandaşlık Dairesi’nin açıklamasına göre, süresiz oturma izni başvurusu yapan Türkiye vatandaşları ne yapmak zorunda?
4. Yeni düzenleme hangi amaçla yapılmıştır?
5. Bu karar hangi nedenlerle eleştirilmekte ve tartışmalara yol açmaktadır?

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir